Een thermostaat hoor je op de volgende manier te testen; lees op de thermostaat de temperatuur af waarop hij open moet gaan en noteer deze. Hang hem in een bakje of een pan en warm het water langzaam op. Let op dat de thermostaat de bodem niet raakt. Gebruik een thermometer om de temperatuur van het water te kunnen aflezen.

Zodra de thermostaat begint open te gaan lees je de temperatuur af op de thermometer en noteer je deze. Ondertussen verwarm je het water verder, totdat de thermostaat volledig open staat, meestal nog zo’n 10 °C warmer. Bijvoorbeeld openen bij 75 °C en geheel geopend bij 85 °C.  Dan lees je opnieuw de temperatuur af en noteer je deze weer.

Controleer of de gemeten temperaturen overeenkomen met de waarden zoals die op de thermostaat staan.

Was-thermostaten die erg heet zijn geweest kunnen (zo was het voorheen) vastlopen op het asje/keerring. Bij een probleemgeval test ik ze met een klok, dan kan je de opening in mm. in overeenstemming met de temperatuur volgen. 

Let op: wat niet mag is de thermostaat met de hand opendrukken!

Zoals gezegd staat op een thermostaat de temperatuur waarbij hij opengaat. Bij direct gekoelde motoren gaat hij bij 55 °C open en bij 65 °C staat de thermostaat volledig open.

               

 De Thermostaat hangt in de pan.            De Thermostaat is geheel geopend, laat het water niet koken          

                                                                       

U kunt de onderstaande thermostaten in de winkel van de site terugvinden.

Bukh

Lombardini

Mitshubishi

Peugeot

Perkins

Samofa

Volvo Penta

Yanmar

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe tips, artikelen of geplaatste beschrijvingen over hoe u een klus kunt uitvoeren! Dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2017 - 2024 dedieseldokter.nl | sitemap | rss