Motor start niet of slecht.

 

Bij contactslot omdraaien hoor je alleen een tik.

De bendix is een klein tandwiel op de startmotor die als deze wordt bekrachtigd naar voren schuift en in de starterkrans grijpt die op het vliegwiel zit. Als je alleen maar een tik hoort valt het tandwiel niet in de krans of komt niet naar buiten. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. Zoals een te lage spanning van de accu, een vervuilde startmotor of slijtage aan de startmotor. Een tijdelijke oplossing kan zijn om met een hamer een tik op de startmotor te geven terwijl er wordt gestart en, als je er bij kan, met WD40 de bendix inspuiten.

                      

Bij contactslot omdraaien draait de startmotor soms wel en som niet.

Het startrelais is defect. Dit kan komen door ingebrande schakelcontactpunten. Bij nood is het mogelijk om de twee contacten op het relais kort te sluiten met een dikke schroevendraaier. Bij de meeste startmotoren is het mogelijk om het startrelais open te maken en de schakelcontacten met fijn schuurlinnen schoon te maken. Is dit niet mogelijk, dan moet de startmotor weggebracht worden voor revisie of geruild worden voor een ruilstartmotor. Het is ook mogelijk dat het contactslot niet helemaal in orde is. Bij elektrische storingen is een goede multimeter een must.

 

Motor draait te langzaam om aan te slaan.

De accu heeft niet genoeg capaciteit meer om de startmotor snel genoeg rond te laten draaien en/of de contacten van de startkabels zijn geoxideerd.

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe tips, artikelen of geplaatste beschrijvingen over hoe u een klus kunt uitvoeren! Dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden
© 2017 - 2024 dedieseldokter.nl | sitemap | rss